nieuws

Vitam Catering serveert duurzame Scholburger

Catering

De bedrijfscatering wordt alsmaar duurzamer. Nu is het Vitam Catering dat een stap zet. Vanaf januari serveert de cateraar op tien locaties de Scholburger gemaakt van 100% schol met het kwaliteitskeurmerk van het North Sea Fish Center (NSFC).

Vitam Catering serveert duurzame Scholburger

Dit kwaliteitskeurmerk garandeert een duurzaam visserijbeleid. Het North Sea Fish Center nam in 2011 het initiatief om een herkenbaar kwaliteitskeurmerk te ontwikkelen voor duurzame vis van Nederlandse bodem.

De Scholburger is gemaakt zonder toevoegingen en daardoor puur en eerlijk, aldus Vitam. Edgar Seesink van Vitam: ‘We zijn dagelijks op zoek naar innovaties waarmee we onze lunchgasten kunnen verrassen. Als cateraar willen we graag open en eerlijk zijn over de herkomst van onze producten. We vinden daarnaast ook, dat er over die herkomst iets leuks of informatiefs gemeld moet kunnen worden. De Scholburger is zo’n product met een verhaal.’

Het NSFC is een samenwerkingsverband tussen vissers, afslagen, handel en verwerking, met het doel om de gehele visserijketen een nieuw perspectief te bieden. Het NSFC keurmerk vindt zijn basis in een gegarandeerde herkomst uit de Noordzee, een duurzaam visserijbeleid en topkwaliteit. De Scholburger, ontwikkeld door Het Foodatelier is de eerste introductie in een lijn vernieuwende producten van vis.

Vitam Catering laat weten tegen de stroom in te groeien. De cateraar meldt dat een bedrijfslunch geen standaardhap hoeft te zijn. ‘Integendeel. Onze koks houden van hun vak en serveren hun gasten de beste maaltijden. Als het even kan, gebruiken ze biologische ingrediënten.’

Reageer op dit artikel