nieuws

Voeding belangrijke pijler bij Super Fit

Catering

Scholen in Rotterdam zijn gestart met Super Fit, een totaalaanpak voor een gezondere leefstijl van leerlingen. Super Fit leert leerlingen zelfstandig gezonde maaltijden samenstellen en koken.

Voeding belangrijke pijler bij Super Fit

Maandag 3 december gaf wethouder Leonard Geluk van Jeugd, Gezin en Onderwijs de aftrap van het programma op het NOVA college-Slinge in Rotterdam.

‘De toename van overgewicht onder de Rotterdamse jeugd is een zorgwekkende ontwikkeling. Veel scholieren hebben een ongezonde levensstijl. Het goede nieuws is dat met Super Fit overgewicht voorkomen en aangepakt kan worden’, aldus Geluk op Blikopnieuws.nl.

Het lespakket van Super Fit is gebaseerd op drie leerlijnen: sport en bewegen, conditie en voeding. Leerlingen leren onder meer zelfstandig gezonde maaltijden samenstellen en koken. Super Fit is een onderdeel van het Actieprogramma Voeding en Beweging.

Reageer op dit artikel