nieuws

Vollopende kantoren Atlas Arena trekker horeca

Catering

De kantorenmarkt in Amsterdam Zuid-Oost is aangetrokken. Het gebied Atlas Arena is het meest succesvol. Daar staan nog maar erg weinig bedrijfspanden leeg. De aanpalende restaurants voor bedrijven varen er wel bij.

Vollopende kantoren Atlas Arena trekker horeca

Amsterdam Zuidoost is de positieve uitzondering op de kantorenmarkt in de regio Amsterdam, meldt vastgoedmarkt.nl. Dat beroept zich op recent onderzoek. Het gebied Atlas Arena is het meest succesvol. Het plan van herontwikkeling van gebouwen en toevoeging van functies aan Atlas Arena heeft vruchten afgeworpen.

Want het is aantrekkelijk gebleken voor huurders en werknemers. Aan het begin van het project bedroeg de leegstand ongeveer 85 procent. Dat percentage is teruggebracht naar ongeveer 9 procent.

Er hebben zich zeer toonaangevende huurders gevestigd, zoals De Bijenkorf, Capgemini, Paramount Pictures en Wessanen. Naar verwachting zal het gehele complex van 76.500 m2 medio 2011 volledig verhuurd zijn.

Bij de succesfactoren behoren ook de diverse horeca- en cateringfaciliteiten. Zoals de restaurants voor bedrijven Absolute Taste en Absolute Break. Beide geëxploiteerd door de Vermaat Groep. Die overigens om de hoek bij het stadion Amsterdam Arena ook nog een aantal horecapanden uitbaat. In het gebied Atlas Arena staan ook nog een hotel en een sportschool op de planning. In de komende edities van Misset Horeca en Misset Catering een reportage over de Vermaat Groep.

Reageer op dit artikel