nieuws

Vraag bio-maaltijden in zorg stijgt

Catering

De vraag naar biologische kant en klaar maaltijden in de zorg stijgt. Biozorg uit Twello is hiermee gestart en meldt in gesprek te zijn met diverse instellingen. De Pluryn Werkenrode Groep Nijmegen is een van de eerste afnemers.

Vraag bio-maaltijden in zorg stijgt

Biozorg is onlangs gestart met de productie van kant en klare biologische maaltijdencomponenten voor de zorgsector. Pluryn Werkenrode in Groesbeek is als één van de eerste zorginstellingen in Nederland begonnen met het serveren van maaltijden op biologische basis aan haar bewoners. In eerste instantie wordt de compleet biologische maaltijd eens per week geserveerd aan de bewoners van Werkenrode.

Smaak en gezondheid staan voorop
Voor de Pluryn Werkenrode Groep en haar bewoners staan smaak, gezondheid van maaltijden voorop. ‘Het gaat tenslotte om het welzijn van mens en bewoner. Verrassende oplossingen ontstaan als je flexibel wilt kijken naar seizoenen, de recepturen wilt aanpassen en af wilt stappen van gebaande paden’, aldus Theo Nederhof van Pluryn.

Meerder partijen geïnteresseerd
‘Een van de verschillen ten opzichte van grondstoffen uit de normale keten is bijvoorbeeld het hogere rendement op biologische grondstoffen; minder inbakverlies bij vlees, hoger resultaat van bindmiddelen en specerijen en ga zo maar door.’ Biozorg is momenteel met verschillende partijen binnen de zorg- en cateringwereld in gesprek voor de levering van biologische maaltijdcomponenten.

Reageer op dit artikel