nieuws

Vrijwilligers vertrekken vanwege rekening maaltijd

Catering

Vrijwilligers die opstappen omdat ze moeten gaan betalen voor maaltijden. Het gebeurt in twee verzorgingshuizen in Winterswijk. Deze huizen kampen nu met een tekort aan vrijwilligers.

Vrijwilligers vertrekken vanwege rekening maaltijd

De maaltijden in de verzorgingshuizen Pelkwijk en Berkhof in Winterswijk worden niet meer door vrijwilligers, maar door de personeelsleden zelf uitgedeeld. Ruim eenderde deel van de vrijwilligers die daar dagelijks voor werd ingeschakeld, is opgestapt. Dit omdat ze moeten betalen voor de maaltijden.

Algemeen directeur Dick Plessius van de stichting Zorgcombinatie Marga Klompé zegt tegen in De Gelderlander: ‘We worden geconfronteerd met een schraler wordende bekostiging. We zijn constant op zoek naar bezuinigingen, waarbij het uitgangspunt is dat we met behoud van de kwaliteit van de zorg zo goed mogelijk ons werk kunnen doen.’

Reageer op dit artikel