nieuws

Wandeling levert 150.000 schoolmaaltijden op

Catering

De Nederlandse editie van de Walk of the World heeft zondag in Den Haag genoeg geld opgeleverd om een kleine 150.000 schoolmaaltijden te bekostigen. Dat meldde een woordvoerster. De sponsorloop, waaraan in de hele wereld circa 100.000 mensen meededen, vraagt aandacht voor het hongerprobleem in de wereld.

Wandeling levert 150.000 schoolmaaltijden op

Voor 5 euro zorgde een wandelaar ervoor dat een kind een maand lang een voedzame schoolmaaltijd krijgt. Ook werd gecollecteerd. De wandeling werd voor het eerst in Den Haag gehouden. De twee keer hiervoor was het in Rotterdam.

De wandelaars liepen 5 kilometer, de afstand die een kind in een ontwikkelingsland gemiddeld aflegt van huis naar school. Met de loop willen de bedrijven TNT, Unilever en DSM, die namens het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties het evenement in Nederland organiseren, zo veel mogelijk geld inzamelen voor het schoolvoedselprogramma van het WFP.

Reageer op dit artikel