nieuws

Weg met 2-uurseconomie in bedrijfsrestaurant

Catering

Bedrijfsrestaurants moeten af van de 2-uurseconomie en hun ruimte eerder openen en later sluiten. Zo kunnen ze beter profiteren van de mobile generation, mensen die flexibele werkruimtes zoeken en willen netwerken en hiervoor bedrijfsestaurants gebruiken.

Weg met 2-uurseconomie in bedrijfsrestaurant

Dat zegt trendteller René Boender in de nieuwe uitgave van Misset Catering. Volgens Boender biedt de mobile generation kansen voor het bedrijfsrestaurant.

‘Dat dient een multimission & function omgeving te worden met gratis draadloze internetverbinding, en je zult zien dat het daar niet alleen drukker wordt maar ook gezelliger. Dat is goed voor de cappuccino-omzet’, aldus Boender.

Volgens Boender moeten cateraars af van de 2-uurseconomie in het bedrijfsrestaurant. ‘Niet meer alleen open van 11.30 tot 13.30 uur, maar al een half uur voor de eerste werknemers arriveren. En ook langer open blijven, want werknemers geven veel liever hetzelfde bedrag uit aan een lekker verse maaltijd van het bedrijfsrestaurant dan aan die van Albert Heijn’.

Boender: ‘Cateraars behoren opdrachtgevers of de dienstdoende facilitair managers te inspireren om zulke stappen te nemen’.

Reageer op dit artikel