nieuws

Wereldprimeur voor visconcept Nederlandse partycateraar

Catering

Fishes Market, het nieuwe cateringconcept van Fishes en Verhaaf Party Catering, heeft als eerste party cateringbedrijf ter wereld het MSC-keurmerk voor duurzame wild gevangen vis ontvangen. Dat meldt Verhaaf in een persbericht.

Wereldprimeur voor visconcept Nederlandse partycateraar

Fishes Market biedt binnen een seizoenconcept, verse producten en duurzame catering voor alle soorten ontvangsten: van recepties tot diners, aldus Verhaaf. ‘Direct van de vissersboot naar de open keuken en voor de ogen van de gasten met respect voor het product voorbereid en geserveerd.’

Al eerder vestigde het concept de aandacht op zich. In 2008 ontving Fishes de prijs voor de meest duurzame visonderneming ter wereld. Bart van Olphen, oprichter van Fishes: ‘Het begon allemaal met een romantisch ideaal. Het vangen van vis met kleine bootjes, die geen schade toebrengen aan het milieu en uit gezonde populaties, die ook van hoge kwaliteit zijn. Vis moet lekker, vers en duurzaam gevangen zijn.’

Nicolas Guichoux, directeur MSC Europa: ‘Felicitaties voor Fishes Market, de eerste party cateraar met het MSC traceerbaarheidscertificaat in Europa. Met Fishes Market leveren Verhaaf en Fishes duurzaam gevangen vis met het MSC-keurmerk. Fishes Market en haar klanten dragen daarmee rechtstreeks bij aan gezonde visbestanden en oceanen.’

De MSC gecertificeerde vissoorten die worden aangeboden zijn talloos. Van tong van de staandwantvisserij uit Scheveningen en de scholvisserij op Urk tot Keta zalm uit de Yukon rivier in West Alaska.

Meer partycatering:

Reageer op dit artikel