nieuws

Werknemers kiezen vaker voor gezond

Catering

Ruim de helft van werkend Nederland is de afgelopen twee jaar in het bedrijfsrestaurant bewuster gaan kiezen voor gezonde alternatieven op het werk. Ook biologische en maatschappelijk verantwoorde producten blijken populairder te zijn geworden.

Werknemers kiezen vaker voor gezond

Uit onderzoek onder meer dan 1100 werknemers die werkzaam zijn in bedrijfspanden met meer dan 100 mensen blijkt dat 52,5 procent de afgelopen twee jaar het eetgedrag heeft aangepast richting gezonde alternatieven.

17,8% van de Nederlandse werknemers geeft aan dat zij de afgelopen twee jaar ook vaker is gaan kiezen voor biologische of maatschappelijk verantwoorde alternatieven op het werk. Met name op dit gebied worden de komende jaren grote veranderingen verwacht.

Bovenstaande blijkt uit onderzoek van Eurest, onderdeel van Compass Group Nederland.

Lekker eten

Eurest maakt het kiezen voor gezond makkelijker door labels aan producten te koppelen. De cateraar werkt met Liefde voor lekker eten als gezondheidsprogramma.

Ook heeft Eurest een aantal keer per jaar de ‘gezonde weken’, waarin acties gepland zijn met gezonde producten. Maar ook daarbuiten proberen de restaurants van Eurest de gezonde producten onder de aandacht te brengen door middel van acties.

Reageer op dit artikel