nieuws

Werknemers voelen bezuiniging op catering

Catering

Een kwart van werkend Nederland ervaart bezuinigingen op het gebied van catering en schoonmaak op het werk. Dit blijkt uit onderzoek van Eurest Services en de Academy of Facility Management van NHTV Breda. Ook bezuinigingen op andere facilitaire diensten zijn merkbaar.

Werknemers voelen bezuiniging op catering

24,5 procent van de werknemers zegt het gevoel te hebben dat er wordt bezuinigd op de cateringvoorziening. Over andere facilitaire voorzieningen klinkt dezelfde klacht: op gebied van schoonmaak zegt 26,5 procent van de werknemers bezuinigingen te ervaren.

Opvallend is dat uit hetzelfde onderzoek naar voren komt dat 68 procent van de Nderlandse werknemers zegt het belang te zien van facilitaire dienstverlening. Ze geven aan dat ze hun werk goed kunnen uitvoeren door de aanwezigheid van facilitaire diensten.

In de zorgsector liggen de percentages nog hoger. Daar ervaart 30,4 procent van de werknemers dat er bezuinigd wordt op catering.

Paul Tijs, managing director van Compass Group Nederland vindt het zorgelijk dat er bezuinigd wordt. ‘Het is opvallend dat veel werkgevers toch bezuinigen op facilitaire diensten, terwijl werknemers dit duidelijk belangrijk vinden om hun dagelijkse werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Toch kunnen facilitaire diensten, als ze worden uitbesteed aan één partij, een flinke kostenbesparing opleveren. In tijden van crisis is dit voor werkgevers belangrijk.’

Reageer op dit artikel