nieuws

WK-koorts heeft nog niet toegeslagen

Catering

Het WK-voetbal begint Nederland heel langzaam in z’n greep te krijgen. Al ontbreekt de echte WK-koorts nog. In cateringland slaat de thermometer niet hoog uit, vooral bij bedrijfscateraars. Bij partycateraars is het kwik hoger.

WK-koorts heeft nog niet toegeslagen

Het WK-voetbal in Zuid-Afrika start al op 11 juni. Desondanks is er in cateringland nog niet echt sprake van Oranje-gekte. Dat blijkt uit een rondvraag van Misset Catering, weergegeven in een artikel in de nieuwste editie.

Zo meldt Sodexo dat de ´restaurants in het teken van het WK-voetbal komen te staan’. Compass/Eurest is wat scheutiger. Naast het thema Wereldkeuken is er passende decoratie, een gastenboekje met acties en prijsvragen en het Oranje – en Zuid-Afrika Broodje.

Eurest werkt bij deze acties samen met haar leveranciers, maar kan niets zeggen over eventuele additionele omzet. SAB Catering zegt ´op kleine schaal mee te doen aan het WK thema´. Prorest lijkt het meest actief. Zo zullen de bedrijfsrestaurants ´oranje kleuren met Zuid-Afrikaans tintje´.

Verder is er een WK receptenboekje (met o.m. Zoete Overwinning en Broodje (wald)Corner), een prijsvraag WK-pakket en andere acties. Prorest begeeft zich ook op de partymarkt. Met partner Bon Bon Partyservice worden drie arrangementen aangeboden.

Braai

Party- en eventcateraars lijken al wel klaar. Ze pakken in eigen land uit met leuke en originele pakketten en events. Daarbij staan (Zuid-)Afrikaanse gerechten en de typische braai (lees: barbecue) centraal.

Puur Produkties voegt er nog een beleving aan toe. De Amsterdamse partycateraar houdt haar Zuid-Afrikaanse Braai namelijk op het helikopterdek van Finley Het Lichtschip. Uiteraard te boeken in combinatie met een voetbalmatch.

Naar Oranje kijken in een stadion is ook (extra) beleving. Maison van den Boer houdt in ‘haar voetbaltempels’ de Galgenwaard (Utrecht), MC Dos (Nijmegen) en de Amsterdam Arena diverse arrangementen, vooral gericht op de businessmarkt. Ook is er op 14 juni in de Arena tijdens het eerste groepsduel van Nederland een megapicknick.

Reageer op dit artikel