Woonzorgcentrum wordt restaurant

Woonzorgcentrum wordt restaurant

De koffie- en eetzaal van woonzorgcentrum Boszicht in Nijmegen wordt drie weken lang in de avonduren als restaurant ingericht. Vier christelijke studentenverenigingen pogen daarmee geld in te zamelen voor de herbouw van een ziekenhuis in Congo en een schooltje in Zambia.

Het restaurant telt 65 plaatsen en serveert in twee rondes, om 17.30 en om 20.00 uur. De actie wordt dit jaar al voor de vijfde keer gehouden. Vorig jaar trok het tijdelijke restaurant 1800 bezoekers en was de netto-opbrengst 70 duizend euro. De maaltijden kosten circa twaalf euro, maar de studenten hopen dat de bezoekers een royale fooi geven die ook naar het goede doel gaat.

De menukaart bestaat uit gerechten die hun oorsprong vinden in de derde wereld maar door professionele koks culinair vervolmaakt zijn. De koks zijn vrijwilligers, waarvan sommigen van naam. Ze willen echter uit de schijnwerpers blijven.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.