nieuws

Zeer positieve cijfers Sodexho Alliance

Catering

Sodexho Alliance, het moederbedrijf van Sodexho Nederland, heeft woensdag bekend gemaakt dat er in het (gebroken) boekjaar 2006/2007 een een organische groei met 8,4 procent is gerealiseerd. De totale omzet komt op 13,38 miljard euro.

Zeer positieve cijfers Sodexho Alliance

De wereldwijde cateraar verwacht een nog grotere stijging voor het bedrijfsresultaat, namelijk 12 tot 15 procent. Het (gebroken) boekjaar 2006-2007 liep 31 augustus jl. af. De divisie Business & Industry (goed voor bijna de helft van de totale omzet) noteerde een toename van 8,1 procent, de ‘zorgtak’ Healthcare & Seniors 9 procent en onderwijs (Education) 7 procent. Het onderdeel Dienstencheques (niet in Nederland) steeg zelfs met ruim 20 procent.

Specifieke cijfers voor Nederland zijn niet gegeven. In de toelichting van het hoofdkantoor in Parijs blijkt echter dat Sodexho Nederland ‘bescheiden’ presteerde ten opzichte van andere landen in ‘Continental Europe’. In boekjaar 2005/2006 bedroeg de omzet 360 miljoen euro. Op 15 november a.s. maakt Sodexho Alliance de exacte cijfers bekend via een persconferentie.

Sodexho Alliance werd in 1966 opgericht door Pierre Bellon. Het concern telt meer dan 332.000 werknemers op ruim 28.000 locaties in 80 landen. Sodexho Alliance is genoteerd aan de beurs Euronext in Parijs, het marktkapitaal bedraagt naar eigen zeggen 7,9 miljard euro.

Lees hier het officiële persbericht over de jaarcijfers van Sodexho Alliance.

Reageer op dit artikel