nieuws

Zeeuws cateringinitiatief krijgt vervolg

Catering

Drie Zeeuwse zorgcentra komen met een vervolg op het succesvolle project ‘De biologische warme maaltijd in de ouderenzorg’. Ter Reede uit Vlissingen, Ter Weel uit Goes en St. Curamus uit Hulst kiezen in het vervolg voor biologische streekproducten.

Zeeuws cateringinitiatief krijgt vervolg

Vanaf vorig jaar hebben de drie Zeeuwse zorginstellingen veel ervaring opgedaan met biologische warme maaltijden in de zorg. Biologische catering in de zorg is een uniek initiatief voor Zeeland en zelfs voor Nederland, zo laat de Zeeuwse Milieufederatie (ZMF) weten.

Tijdens een presentatie op vrijdag 5 oktober presenteerde zorginstelling Ter Reede uit Vlissingen het eindrapport ‘Biologische catering in de Zorg’. Locatiemanager De Bruin reikte het eerste exemplaar uit aan Gedeputeerde de heer Poppelaars.

De bedoeling is dat in 2008 meer wordt gewerkt met streekproducten in de zorgcatering. De drie Zeeuwse zorginstellingen werken nauw samen met biologische boeren en een regionale groentensnijderij. Ze betrekken de streekproducten direct van de biologische boeren. Alles onder het motto ‘Van het land op het bord’.

De organisatie spreekt van een win-winsituatie. Zorginstellingen die goedkopere, gezonde, verse en smaakvolle maaltijden kunnen koken en boeren die voor hun product zonder tussenkomst van de tussenhandel een eerlijke prijs ontvangen, meldt ZMF.

Reageer op dit artikel