Zeewier in ziekenhuismaaltijden

Zeewier in ziekenhuismaaltijden

Het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten serveert voortaan alleen nog maar maaltijden zonder toegevoegde kleur-, geur-, en smaakstoffen. Om toch nog een heerlijke maaltijd te bereiden heeft het ziekenhuis slimme oplossingen bedacht.

Er worden nu verse kruiden en zeewier verwerkt in de maaltijden. Het St. Lucas is het eerste ziekenhuis van Nederland dat alleen nog maar maaltijden serveert zonder onnatuurlijke toevoegingen, aldus André Zuidema, hoofd Voeding. Chemische smaakversterkers worden op alle fronten vervangen door natuurlijke toevoegingen. Kruidenmengsels zijn vervangen door verse kruiden en zeewier wordt gebruikt als smaakversterker. De reden is dat steeds meer patiënten allergisch blijken voor onnatuurlijke toevoegingen.

Geen nadelige gevolgen
Nadelige gevolgen voor de smaak heeft dit volgens Zuidema niet. 'Veel producten worden er juist alleen maar lekkerder van.' De maatregel geldt ook voor de broodmaaltijden.