nieuws

Ziekenhuis Bernhoven in zee met Hutten Catering

Catering

Hutten Catering en ziekenhuis Bernhoven Gaan vergaand samenwerken, zo is bekend gemaakt. Cateringmedewerkers met een vast contract worden overgenomen door Hutten. Deze overname maakt deel uit van de definitieve samenwerking tussen de Veghelse cateraar en het ziekenhuis in de nieuwbouw in Uden-Noord.

Ziekenhuis Bernhoven in zee met Hutten Catering

Ziekenhuis Bernhoven heeft dit gemeld aan ongeveer 120 medewerkers, zo meldt Brabants Dagblad. Hutten Catering wordt integraal verantwoordelijk voor de uitvoering van de dienstverlening eten & drinken binnen ziekenhuis Bernhoven en is verantwoordelijk voor de onderneming.

‘De lijntjes zijn veel korter en er is geen onduidelijkheid over de vraag wie voor wie werkt’, geeft Bob Hutten, directeur van Hutten Catering, als verklaring voor de overname van het personeel.

Volgens Jan Willem Nugteren, manager facilitair bedrijf, is er lang over nagedacht en gesproken. “Het personeel weet nu waar het aan toe is en voor het ziekenhuis schept het duidelijkheid. Dit is een heel nieuw concept, onderscheidend van andere ziekenhuizen. Dat brengt een financieel risico met zich mee dat nu bij de cateraar ligt. We doen nu allebei waar we goed in zijn.’

De speerpunten in het nieuwe voedingsconcept zijn: lekker, gezond en gevarieerd (streekgebonden producten en seizoensgebonden), keuzevrijheid en flexibiliteit, juiste prijsstelling, passende sfeer en ambiance, gastvrijheid en herkenbaarheid. Samen met Hutten Catering wil ziekenhuis Bernhoven het meest gastvrije regioziekenhuis worden.

Reageer op dit artikel