nieuws

Ziekenhuis serveert verse streekproducten

Catering

Gisteren op het land, vandaag op het bord van de patiënt in het ziekenhuis. Dat is sinds kort het geval bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Regionale producten zijn daar voortaan vast onderdeel van de menukaart; een primeur in Nederland aldus het ziekenhuis zelf.

Ziekenhuis serveert verse streekproducten

Een smaakvolle maaltijd zorgt ervoor dat patiënten beter eten en sneller herstellen na een operatie. Jelle Ferwerda, hoofd voeding van de Sint Maartenskliniek: ‘Het aanbieden van streekproducten past in onze filosofie van optimale gastvrijheid. De keuze uit lekkere, verse regionale producten draagt bij aan het welbevinden en een voorspoedig herstel.’

De producten komen van bedrijven binnen een straal van 30 kilometer rondom het Nijmeegse ziekenhuis. Het assortiment streekproducten bestaat uit onder andere zuivelproducten, sappen, scharreleieren, appels, peren, sperziebonen, broccoli, witlof en prei. Smaak, duurzaamheid en versheid staan centraal. In veel gevallen zijn de producten binnen 24 uur na productie of oogst in de keuken van de kliniek.

Agrarisch

De introductie van de streekproducten in de Sint Maartenskliniek is tot stand gekomen door samenwerking tussen de Sint Maartenskliniek, Stichting Streekgala, agrarische ondernemers uit de regio en de Taskforce Multifunctionele Landbouw. Uitgangspunt is dat er wordt gewerkt in zo kort mogelijke ketens. Dat komt de versheid van de producten ten goede en ook omzeilen boeren en tuinders hiermee vele tussenschakels waardoor ze een eerlijker prijs voor hun producten kunnen krijgen.

Meer zorgcatering:

Reageer op dit artikel