nieuws

Zonnepit eerste bedrijfsrestaurant met SKAL-Certificaat voor bio

Catering

De Zonnepit van Zonnehuizen in Zeist ontvangt op 7 april als eerste bedrijfsrestaurant in Nederland het certificaat bio-horeca Skal uit handen van Hanneke de Boer, Inspecteur Skal Biocontrole. Het Skal-certificaat is een waarborg voor klanten dat er met biologische ingrediënten gewerkt wordt.

Zonnepit eerste bedrijfsrestaurant met SKAL-Certificaat voor bio

Momenteel heeft 60% van de producten in De Zonnepit een biologisch-dynamische herkomst. ‘We streven ernaar in de toekomst het 100%-certificaat te behalen’, aldus Sophia Huijs, regiomanager Facilities en Inkoop.

Op 24 juni 2010 werd voor het eerst contact gelegd met Skal. Ruim zeven maanden later, 9 februari, is de certificering een feit. Hiervoor is de administratie beheersbaar gemaakt door de invoering van een nieuw systeem, worden alle biologische producten die binnenkomen van de leverancier geregistreerd, vindt per kwartaal een registratie richting Skal plaats en jaarlijks een accountantscontrole.

De Zonnepit wordt gerund door 4 tot 8 leerlingen tussen 16 en 20 jaar met een ontwikkelingsstoornis van de Zonnehuisschool onder begeleiding van een medewerker en een arbeidstrainer van Zonnehuizen. Het restaurant is elke werkdag van 12.00 tot 14.00 uur geopend voor medewerkers van Zonnehuizen en bezoekers. De komst van externen zorgt voor omgekeerde integratie; een echte werkplek in de maatschappij wordt nagebootst.

Reageer op dit artikel