nieuws

Zorg zet biologisch van eigen bodem op menu

Catering

Ook de zorg doet volop mee aan de Week van de Smaak, waarin duurzaam geproduceerd, regionaal en seizoensgebonden voedsel, liefst ambachtelijk bereid, centraal staat. Speerpunt binnen de Week van de Smaak is De Mooie Maaltijd campagne, die zorginstellingen moet stimuleren.

Zorg zet biologisch van eigen bodem op menu

De provincie Overijssel doet hier met het driejarige project ‘Zorg voor BIOverijssel op de kaart’ nog een schepje boven op. Het project is er op gericht het aandeel biologische producten van Overijsselse producenten te vergroten in de institutionele keukens van Overijssel.

Het aantal deelnemers aan ‘Zorg voor BIOverijssel op de kaart’ groeit. Was er in 2008 nog sprake van één deelnemende locatie, in 2011 – het tweede jaar van de campagne – gaat het om circa 20 locaties. Voorlopers hierin zijn Medisch Spectrum Twente (MST Enschede) en Ziekenhuisgroep Twente (Hengelo en Almelo).

Reageer op dit artikel