nieuws

‘Zorgpremie lager door eten en drinken

Catering

Zorgpremies kunnen flink omlaag als meer aandacht wordt gegeven aan verantwoord eten en drinken in de zorg. Deze opmerkelijke uitspraak deed Veneca-voorzitter aan Hans Rijnierse tijdens de uitreiking van het jaarverslag van de branchevereniging voor contractcateraars aan Hans Wiegel.

‘Zorgpremie lager door eten en drinken

Wiegel was in de Haagse sociëteit De Witte aanwezig in zijn functie als voorzitter van Nederlandse Zorgverzekeraars. Volgens Rijnierse zijn niet alleen lekker eten en drinken een factor, zeker ook de wijze waarop eten en drinken wordt gepresenteerd speelt mee. Het gevolg volgens de Sodexho-topman is dat mensen zich prettiger voelen en dat leidt tot minder ziekenhuisdagen of roep om de dokter.

Volgens Veneca speelt er nog een factor bij het in de hand houden van de zorgpremies. Het levert veel op als werknemers gestimuleerd worden dagelijks een portie fruit en groente tot zich te nemen. Door groenten en fruit op de werkplek aantrekkelijk te maken, kunnen verzuimdagen gereduceerd worden. Met geringe inspanning is veel te bereiken, aldus Veneca. De branche wil met zorgverzekeraars en het zorgveld samenwerken om deze bezuiniging te realiseren.

In zijn speech refereerde voorzitter Rijnierse ook nog aan de samenwerking van Veneca en de zorgverzekeraars in het convenant overgewicht. Nauwere samenwerking kan ervoor zorgen dat overgewicht een halt wordt toegeroepen. Volgens Wiegel zien zorgverzekeraars graag dat de premies betaalbaar blijven en dat goed en leuk, lekker en gezond eten en drinken hiertoe positief bijdragen.

Reageer op dit artikel