nieuws

Appeltjes uit de buurt van Willem&Drees bij Sodexo

Catering

Sodexo en Willem&Drees bieden vanaf eind mei 2012 in alle Sodexo-restaurants appels en peren van boeren uit de buurt aan. Hierdoor kunnen gasten van Sodexo genieten van een gevarieerder en duurzamer aanbod aan appels en peren van boeren uit hun directe omgeving.

Appeltjes uit de buurt van Willem&Drees bij Sodexo

Na een testperiode van een jaar is gebleken dat gasten in de restaurants het lekker vinden dat er fruit uit de buurt aangeboden wordt: ‘Het is leuk om te weten van welke teler de appels komen’ en: ‘Je ontdekt opeens dat er veel meer soorten appels en peren zijn dan je normaal eet.’ Op iedere appel of peer staat het ras en de naam en plaats van de teler.

Willem&Drees is sinds 2009 bezig om aardappels, groenten en fruit van boeren uit de buurt naar winkels in de buurt te brengen en sinds 2011 werd al een aantal cateringlocaties van Sodexo bevoorraad. Door een meerjarige samenwerking aan te gaan, wordt er een strategische stap gezet in het verder verduurzamen van de teelt van appels en peren. Samen met het Centrum voor Landbouw en Milieu gaan de Willem&Drees telers hun teelt verbeteren tegen een eerlijke prijs. Iedereen in de keten is verbonden: de teler met Willem&Drees, Willem&Drees met Sodexo en Sodexo met haar gasten.

Sodexo streeft er met haar ‘Better Tomorrow Plan’ naar om met lokale en seizoensgebonden producten te werken. De samenwerking met Willem&Drees draagt direct bij aan dit speerpunt. Willem&Drees is door de overeenkomst met Sodexo in staat om een landelijk dekkend netwerk ‘van lokaal voor lokaal’ op te zetten. Zo krijgen de gasten van Sodexo in Noord-Holland appels van onder andere Erik van Drogenbroek uit Loenen aan de Vecht en ontvangen bezoekers van een Sodexo-restaurant in Limburg appels en peren van Theo van Welie uit Stevensbeek.

Reageer op dit artikel