nieuws

Compass bezorgd om Europa, hoopvol over VS

Catering

Zorgen over Europa en Japan en hoopvol over de VS. En wereldwijde omzetcijfers om u tegen te zeggen in een tijd dat markten onder druk staan. De wereldwijd opererende Britse cateraar Compass Group is positief gestemd over ‘opkomende markten’ en de Verenigde Staten. Europa en Japan blijven echter zorgenkindjes

Compass bezorgd om Europa, hoopvol over VS

Zorgen over Europa en Japan en hoopvol over de VS. En wereldwijde omzetcijfers om u tegen te zeggen in een tijd dat markten onder druk staan. De wereldwijd opererende Britse cateraar Compass Group is positief gestemd over ‘opkomende markten’ en de Verenigde Staten. Europa en Japan blijven echter zorgenkindjes.
Dat omzet in het eerste fiscale halfjaar is 8,8% gestegen tot GBP 8,6 miljard en verslaat met een schoenlengte de verwachtingen van GPB 8,45 miljard. De winst voor belastingen is 7,7% hoger uitgekomen op GBP 572 miljoen en voldoet aan de verwachtingen.
De cateraar behaalt ongeveer een derde van de omzet in Europa. Het bedrijf verwacht wel dat de resultaten in de tweede fiscale halfjaar onder druk komen te staan, net als in Japan. De vooruitzichten voor de Verenigde Staten en de opkomende markten zijn evenwel zonnig.
Compass Group heeft tot nu toe geen moeite om te voldoen aan de marktverwachtingen en tegelijkertijd te investeren in de toekomst. Het bedrijf verkeer in goede financiële gezondheid. In de Verenigde Staten, goed voor meer dan 40% van de omzet, krijgen de inkomsten een impuls door het contract met Ascension Health, de grootste ziekenhuisuitbater van het land.
In opkomende markten neemt de omzet ook toe. Daarmee worden de mindere resultaten in Groot-Brittannië en Zuid-Europa gecompenseerd. Het bedrijf kijkt actief naar overnames. De focus ligt daarbij op opkomende markten. We zien verder opwaarts potentieel voor het aandeel en blijven bij ons advies Kopen. Het aandeel noteert 619 pence.

Reageer op dit artikel