nieuws

Kater voor voormalige cateringmedewerkers Heineken

Catering

Heineken, Albron en 31 voormalige cateringmedewerkers van de bierbrouwer lijken er niet met elkaar uit te komen. Dat zeggen de medewerkers, die na jaren van strijd in november door het Hof van Amsterdam in het gelijk werden gesteld, zo meldt Leidschdagblad.nl.

Kater voor voormalige cateringmedewerkers Heineken

Heineken wil de reiskosten niet vergoeden, cateraars die ouder zijn dan 55-jaar krijgen geen ’ploegendiensttoeslag’ en de bierbrouwer wil de afkoopsom terug, die zij de medewerkers in 2005 heeft betaald, zo meldt de krant. ‘Jammer hoor, wij zouden graag een streep zetten onder de hele kwestie, maar dan moeten ze ons wel serieus nemen’, zegt Han van de Kamp namens de voormalige medewerkers.

De cateringmedewerkers, intussen 31 van de oorspronkelijke vijftig, strijden sinds 2005 voor het behoud van hun oude arbeidsvoorwaarden. In dat jaar nam cateringbedrijf Albron de kantinemedewerkers over van Heineken. ‘De cateraars belandden in de catering-cao, en moesten gemiddeld 35 procent van hun salaris inleveren. Door de medewerkers in een aparte bv onder te brengen, dacht de bierbrouwer de wet te omzeilen, die verplicht dat overgenomen werknemers hun arbeidsvoorwaarden behouden.’

Het Hof van Amsterdam, en het Europees Hof, gaf de cateraars eerder al gelijk. De medewerkers handhaven hun oorspronkelijke rechten en krijgen van Albron het misgelopen loon van de afgelopen zeven jaar terug.

‘We begonnen dit jaar vol goede moed aan de gesprekken’, zegt Van de Kamp. ‘Maar nu er zo’n zes zijn geweest, blijkt dat Heineken op een aantal eisen niet serieus ingaat. Opnieuw is dat een flinke kater voor ons.’ Zowel Heineken als Albron zegt geen reactie te willen geven zolang de gesprekken lopen. Heineken hoopt er de komende maanden uit te komen met de cateraars, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel