nieuws

Keukenteam St. Elisabeth Tilburg wint €5000

Catering

Het keukenteam van St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg heeft een jaar lang de titel voor ‘het beste Menu van de Zorg’ op hun naam staan. Na een zinderende finale van de kookwedstrijd ‘het beste Menu van de Zorg, die gepresenteerd werd door Pierre Wind, wonnen zij €5.000 voor het ziekenhuis.

Keukenteam St. Elisabeth Tilburg wint €5000

Voor de derde keer organiseerde Distrivers deze wedstrijd voor de zorg. Daarmee wil Distrivers lekker eten voor iedere cliënt op de kaart zetten. Het Scheper Ziekenhuis in Emmen won €1.000 voor de Campina Gouden Dessertlepel. De finalisten streden tegen elkaar tijdens de Inspiratiedag Gastvrije Zorg in het Cinemec in Ede.
Koks Kees van Haaren en Hans van Overdijk kwamen als winnaars uit de bus dankzij de originaliteit en de smaak van hun driegangenmenu. Zij serveerden de jury als voorgerecht paprikasoep met groentestengels en geitenkaasdip. Het hoofdgerecht bestond uit zalm onder een krokant van aardappelen, geserveerd met groenten, venkelsaus en een kruidencrème. Als nagerecht bereidden de koks rijstpudding met rabarber en een crumble van witte chocolade. Het winnende menu wordt opgenomen in het assortiment van Distrivers, zodat elke cliënt in Nederland kan genieten van ‘het beste Menu van de Zorg’.
De drie finalisten hadden zich op 19 april tijdens de boerderijdag in ’t Goy geplaatst voor de finale, waar zij zes instellingen achter zich lieten. Ronald Overdiek, Lizette van Heeswijk en Amanda Overdiek van Woonzorgcentrum Mater Misericordiae in Tilburg behaalden de 2e plaats. Zij werden door de jury geprezen, omdat hun menu geheel uit vegetarische ingrediënten bestond. Stef Oost en Yvonne Keyner van het Scheperziekenhuis in Emmen eindigden als derde, maar hadden wel het beste dessert bereid: limoenkwark met basilicum. De jury noemde het gerecht ‘verrassend en fris’.
Voorwaarde voor de wedstrijd was dat de deelnemers een driegangen menu samenstelden voor maximaal € 4. Het menu moet toepasbaar zijn binnen de zorg én de voedingswaarden dienen te voldoen aan gezonde en verantwoorde voeding. Tijdens de wedstrijd presenteerden de koks ook een gerecht in een afwijkende consistentie en zonder toevoeging van zout.
Het beoordelen van de originele en creatieve gerechten was erg moeilijk. De jury bestond uit Sjaak Jobse, SVH Meesterkok van Stichting Zorgstroom in Middelburg, Carolien Meijer, hoofdredacteur Gastvrije Zorg en de Sterrengids (‘Michelingids’ voor zorginstellingen) en Jacqueline Huisman-van Berkel, cliëntenraad STMR. De jury beoordeelde onder meer op smaak, presentatie en samenwerking van het team. Belangstellenden mochten de gerechten meeproeven.

Reageer op dit artikel