nieuws

Russen willen Nederlandse tankstations overnemen

Catering

De Russische oliemaatschappij Lukoil wil na België ook Nederland veroveren. Als de NMa groen licht geeft voor een overname van 46 tankstations van SmeetsGeelen in Limburg en Noord-Brabant, wordt er een vliegende start gemaakt, aldus Out.of.Home Shops.

Russen willen Nederlandse tankstations overnemen

Lukoil, dat in België al 169 tankstations heeft, combineert lage prijzen van de onbemande tankstations met een fullservice shop, compleet met bakery.  ‘Met eenzelfde filosofie willen we de tankshops in Nederland gaan exploiteren, namelijk lage benzineprijzen en een uitgebreide convenienceshop’, legt woordvoerder Els Ruysen van Lukoil België uit.

De organisatie koopt 59 tankstations van de Verolma Groep. Daarvan bevindt het gros zich in Nederland.  De meeste locaties worden gerund door een ondernemer en hebben een shop. Dat moeten dus straks allemaal Lukoil-shops worden.

De foto toont aan hoe een Lukoil-shop er van binnen uit. Opvallend is de pastabar. Een verse pasta kan binnen anderhalve minuut voor de klant worden bereid.

Reageer op dit artikel