nieuws

WDM Schoolcatering brengt leerlingen in beweging

Catering

WDM Schoolcatering in Nuenen laat weten dat het concept ‘de verantwoorde schoolkantine’ meer doet dan alleen gezond eten serveren. ‘Het bijzondere aan de verantwoorde schoolkantine is dat deze behalve over voeding ook over beweging en bewustwording van ouders, ouderraad en schooldirectie gaat’, aldus WDZ dat zich richt op middelbare scholen.

WDM Schoolcatering brengt leerlingen in beweging

WDM Schoolcatering is ‘een relatief jonge speler’ in de wereld van de verantwoorde schoolkantine maar is nu al beloond met een aanbeveling door Het Voedingscentrum, zo meldt WDM. ‘Onze insteek bestaat naast het aanbieden van een gevarieerd aanbod uit de schijf van vijf en een verantwoord aanbod uit de categorie extra uit het creëren van bewustwording en het stimuleren van bewegen.’

Ze doen dat door middel van posters waarop verschillende producten staan aangegeven en de tijd die nodig is om de bijbehorende calorieën te verbranden. ‘Zo creëren we bewustwording bij de leerlingen over de belangrijke samenhang tussen voeding en beweging.’

Maar de automaten bevatten zeker niet alleen maar appels en salades. Ook andere producten. ‘Wij beseffen hoe belangrijk het is om een gevarieerd en verantwoord aanbod samen te stellen zonder daarbij de behoefte van de leerling te vergeten. De waarde van de verantwoorde schoolkantine is ten slotte maar minimaal als de leerlingen eerst langs de supermarkt moeten om daar al het lekkers te halen.’

Reageer op dit artikel