nieuws

Cateraar doet wereldrecordpoging non-stop bbq’en

Catering

Bbq-cateraar Smokey Goodness probeert op 22, 23 en 24 juni tijdens het Nederland Kampioenschap BBQ’en het wereldrecord non-stop bbq’en te verbeteren.

Cateraar doet wereldrecordpoging non-stop bbq’en

Het huidige door Guiness Book of Records erkende wereldrecord marathonbbq’en staat op 48 uur. Jord Althuizen en Derk van Westenbrugge willen dit record met vier uur verbeteren.

Tijdens de recordpoging krijgen de barbecuefanaten slechts vijf minuten rust. Ze verwachten daardoor dat de recordpoging een uitputtingsslag wordt. Guiness World Records stelt als voorwaarde dat de bereide gerechten daadwerkelijk worden geconsumeerd.

Althuizen en Van Westenbrugge bieden hun gerechten aan het publiek aan, in ruil voor een donatie voor het goede doel ‘Give a Pig’. Met deze actie wil de bbq-cateraar aandacht vragen voor deze organisatie die de armste Thaise gezinnen helpt een kwalitatiever leven op te bouwen. Smokey Goodness wil met de opbrengsten van de recordpoging ten minste honderd varkens doneren.

De recordpoging vindt plaats tijdens het Nederlands BBQ Kampioenschap van de Nederlandse Barbecue Stichting op 22, 23 en 24 juni in Hoofddorp. Tijdens het NK BBQ onthult Smokey Goodness de grootste bbq-trailer van Nederland.

Reageer op dit artikel