nieuws

Dag van de Voeding wordt jaarlijks evenement voor zorg

Catering

De Dag van de Voeding die dinsdag 5 juni in en om Landhuis de Oliphant te Rotterdam plaats vond, wordt een jaarlijks terugkerend evenement voor de zorg. Dat heeft organiserende Kokskwartet besloten naar aanleiding van het succes van de eerste editie.

Dag van de Voeding wordt jaarlijks evenement voor zorg

Organisator Paul Hoogmoed: ‘We kregen louter positieve reacties en hebben daarom besloten het evenement jaarlijks te laten terugkeren.’

De Dag van de Voeding vond voor de eerste keer plaats onder schitterende weersomstandigheden.  Het Kokskwartet spreekt van een gezamenlijke missie op een bijzondere plaats. Fabrikanten, leveranciers en organisaties lieten op 5 juni eensgezind zien hoe ze eten, drinken en ambiance in de zorg naar een hoger plan kunnen tillen. Inspiratie, innovatie en ambacht stonden centraal.

De Dag van de Voeding – van 14.00 tot 20.00 uur – werd geopend middels een korte forumdiscussie onder leiding van Martine Zuil, hoofdredacteur van Misset Horeca en Misset Catering. Daarna begaven de ruim 200 aanwezigen zich in groepen van 30 personen langs workshops, inspiratiesessies, paviljoens, buffetten en keukens.

De dag van de Voeding is bedoeld om zorgmedewerkers die zich bezig houden met voeding en ambiance inspiratie te bieden. De deelnemende fabrikanten en leveranciers zetten niet hun eigen producten centraal, maar dragen samen oplossingen aan waar de markt mee aan de slag kan.

Het was de eerste keer dat een dergelijke evenement voor de zorg werd gehouden. Paul Hoogmoed daarover: ‘Het bijzondere van deze dag was dat alle betrokkenen iets van hun gading vonden. Voedingsassistenten, koks, facilitair medewerkers, noem maar op, ze waren allemaal van oordeel dat deze aanpak hen niet alleen een leuke middag bezorgde maar hen ook de nodige inspiratie bood. Een compliment ook aan de deelnemende leveranciers en fabrikanten die zich gezamenlijk sterk maakten voor het aandragen van oplossingen.’

Reageer op dit artikel