nieuws

Omzet catering daalde met zeven procent

Catering

De omzet van de cateringbranche daalde met zeven procent, zo blijkt uit het Jaarbericht Veneca Focus 2011 – 1012. De branche zet in op gezonde en nieuwe duurzame groei en loopt hiermee voorop in Nederland. Dat is de boodschap van Hans Rijnierse, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca), bij de presentatie van het Jaarbericht Veneca Focus 2011-2012.

Omzet catering daalde met zeven procent

Oud-topsporter Bram Ronnes nam het eerste exemplaar in ontvangst. De bijeenkomst op poloclub Vreeland stond in het teken van gezond leven en werken. Het thema waar Veneca het komende jaar extra aandacht aan besteedt. 
Bij de presentatie van het Jaarbericht keek Hans Rijnierse terug op een bewogen jaar. Een jaar waarin de totale omzet van de cateringsector daalde met zeven procent. Er waren minder bezoekers en contracten werden uitgekleed. Het aantal opdrachtgevers en locaties liep terug, vooral bij de overheid. De uitbestede cateringmarkt is concurrerend en al enkele jaren verzadigd. Cateringondernemers moeten daarom aan de slag met nieuwe ideeën, aldus Rijnierse. ‘De innovatiekracht van cateringondernemers zorgt ervoor dat de branche haar kansen pakt.’
Op het gebied van verduurzaming loopt de cateringsector bijvoorbeeld voorop. Met 30% meer verduurzaming dan vorig jaar. Ook keek Rijnierse alvast naar de ontwikkelingen in 2012. Het jaar waarin Veneca als jaarthema gezond eten en bewegen heeft. Een thema dat in dit Olympisch jaar volop in de belangstelling staat. En waar de contractcateraars ook hun verantwoordelijkheid nemen. Door het verzorgen van een gevarieerd aanbod van producten in bedrijfsrestaurants en het ontwikkelen van nieuwe concepten waarin verduurzaming en gezondheid centraal staan. Samen met werkgevers, werknemers, maatschappelijke organisaties en de overheid zorgt Veneca voor gezonde en vitale BV Nederland.

Reageer op dit artikel