nieuws

Albron en Koebrugge duurzaam tijdens Vierdaagse

Catering

Albron en Koebrugge gaan tijdens de Nijmeegse Vierdaagse duurzaam werken. De cateraar gebruikt slechts één soort plastic en de snackleverancier verkoopt de frites in de ouderwetse Belgische puntzak in plaats van in plastic bakjes.

Albron en Koebrugge duurzaam tijdens Vierdaagse

De organisatie van de Vierdaagse is pragmatisch bezig met het onderwerp duurzaamheid en heeft als uiteindelijke doel de CO2-uitstoot ten gevolge van het wandelevenement terug te dringen.

Leveranciers hebben de opdracht gekregen slim om te gaan met afvalstromen. Met Albron is afgesproken slechts één soort plastic glazen te gebruiken, die bovendien in speciale kliko’s worden ingezameld.

Koebrugge verkoopt de frites in de ouderwetse Belgische puntzak in plaats van in plastic bakjes. Andere snacks, zoals hamburgers, worden geserveerd op een papieren schaaltje in plaats van op een tampax schaal.

Groene stroom

Al het afval wordt zoveel mogelijk gescheiden ingezameld. Er is een uitgebalanceerd plan voor de aan- en afvoer van alle materialen, zodat er minder transportbewegingen nodig zijn, alle startpoorten worden met led verlicht en ook het promodorp krijgt led-verlichting. Aggregaten, voorzien van een roetfilter, lopen op biodiesel.

Op start- en finishlocatie De Wedren wordt alleen maar groene stroom gebruikt. De bouwlampen op dat terrein zijn voorzien van lumen-meters, die aan- en uitgaan naar gelang er daglicht is.

Tot slot is er ook extra aandacht voor het groen op het start- en finishterrein. Om het gras in het Julianapark te beschermen, wordt een houten vlondervloer gelegd. De 96e editie van de Nijmeegse Vierdaagse is van 17 tot en met 20 juli.

Bron: Nieuwsbank.nl

Reageer op dit artikel