nieuws

Blikje soep warmt zichzelf op

Catering

Een blikje soep of chocomel dat zichzelf opwarmt is bezig aan een opmars op uiteenlopende locaties in Nederland. Het stelt reizigers en anderen in staat om warme soep uit blik te nuttigen. Met een paar eenvoudige handelingen kan het opwarmen van de soep in gang worden gezet.

Blikje soep warmt zichzelf op

Het product dat in zes verschillende smaken – drie soepen en drie choco’s – verkrijgbaar is, luistert naar de naam Hot Booster. Het gaat als volgt in zijn werk. Open de bodem, druk de bodem in het midden stevig in totdat de capsule breekt, schud het blikje tien seconden rustig en plaats het blikje rechtop op een hittebestendige ondergrond. Na drie minuten is de soep warm,. Nog een keer schudden en genieten maar.
Het blikje is zo gemaakt dat je het kunt vasthouden, maar pas op: er kan hete stoom van de onderkant komen. Zet het blikje daarom op een hittebestendige ondergrond.
De warmte ontstaat door calciumoxide en water met elkaar in contact te brengen. Dit gebeurt onderin het blikje. Calciumoxide met water wordt kalkzand, aldus de producent. ‘Dit is een natuurlijke grondstof. Niet schadelijk voor mens en milieu. Het blikje is recyclebaar en kan gewoon in de prullenbak’, zie www.hotbooster.com.

Reageer op dit artikel