nieuws

Naalden in vliegtuigbroodjes van Gate Gourmet

Catering

In broodjes aan boord van vier vliegtuigen van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines zijn naalden aangetroffen. De broodjes kalkoen waren afkomstig van de Amsterdamse locatie van cateraar Gate Gourmet.

Naalden in vliegtuigbroodjes van Gate Gourmet

Dat heeft Delta Air Lines maandag 16 juli (plaatselijke tijd) bekendgemaakt. De betreffende broodjes zijn aangetroffen in vluchten vanaf de Nederlandse luchthaven Schiphol. Daar zijn ze klaargemaakt door Gate Gourmet, de officiële cateraar van de maatschappij.

Eén passagier raakte gewond door een naald. Delta zegt maatregelen te hebben genomen bij Gate Gourmet om de veiligheid en kwaliteit van het voedsel te waarborgen. De Koninklijke Marechaussee heeft een rechercheteam geformeerd dat de zaak gaat onderzoeken.

Het gaat om broodjes kalkoen. De naalden werden aangetroffen in vluchten van Schiphol naar Minneapolis, Seattle en Atlanta (twee vluchten). ‘Dit is een vreselijk schokkende situatie’, zei een woordvoerster van Gate Gourmet tegen CNN. ‘Het gaat eerst en vooral om de veiligheid van de passagiers.’

Gate Gourmet is opgericht in 1992 vanuit Swissair Catering. Het bedrijf verzorgt zo’m 9500 vliegtuigmaaltijden per dag en is actief in 28 landen. Gate Gourmet heeft geen andere meldingen gekregen van broodjes die niet in orde zouden zijn.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel