nieuws

Postculinaire opleiding ‘Smaak’ in september van start

Catering

Op 6 september start in Rotterdam de postculinaire opleiding Smaak. Het is een onderdeel van Gastrology, de wetenschap van lekker, gezond en veilig eten. Deze opleiding is bestemd voor koks die hun niveau willen verhogen en meer willen weten over het bevorderen van smaak.

Postculinaire opleiding ‘Smaak’ in september van start

Op 6 september start in Rotterdam de postculinaire opleiding Smaak. Het is een onderdeel van Gastrology, de wetenschap van lekker, gezond en veilig eten. Deze opleiding is bestemd voor koks die hun niveau willen verhogen en meer willen weten over het bevorderen van smaak.

 

Gastrologie steunt op wetenschappelijk onderbouwde inzichten die praktisch toepasbaar zijn en die het creatief handelen versterken. Door de combinatie met de beheerstechnieken van engineering ontstaat een vernieuwde kijk op maaltijdproductie en op distributiesystemen, aldus het Center for Gastrology.
Een chef gastro-engineering combineert wetenschap, ambacht en kunst. Hij doet dat om culinaire productie- en distributiesystemen te beheersen, te verbeteren en te vernieuwen. Tevens stelt hij informatie- en communicatiesystemen, structuren en processen op punt ten behoeve van zijn klanten.
De opleiding Smaak speelt in op de behoeften van koks die niet geïnteresseerd zijn in lange opleidingen, maar via kortere trajecten een beroepskwalificatie willen verwerven die nauw aansluit bij de praktijk. De opleiding verkleint de kloof tussen de koksopleiding en de hogeschool en biedt u als kok de kans hogerop te klimmen, aldus het Center for Gastrology.
De postculinaire opleiding Smaak is een praktische opleiding, gestoeld op kennis en onderzoek. Deelnemers kunnen de opgedane theoretische inzichten voortdurend toetsten aan de dagelijkse praktijk.
Het praktijkgedeelte zal worden ondersteund door experts uit de praktijk, zoals Thijs Geerdink van het Antonius Ziekenhuis in Sneek, Jelle Ferwerda van de St. Maartenskliniek uit Nijmegen en Niels Gerz van Stichting Laurens uit Rotterdam.
Informatie viv.vdp@centerforgastrology.com en www.centerforgastrology.com.

Reageer op dit artikel