nieuws

Rechter nodig in conflict ISS en gemeente Enschede

Catering

De voorzieningenrechter moet zich uitspreken in een conclift tussen ISS en de gemeente Enschede. De cateraar eist een nieuwe openbare aanbesteding voor de schoonmaak en de catering op de elf gemeentelijke bedrijfslocaties, of dat de klus haar alsnog wordt gegund.

Rechter nodig in conflict ISS en gemeente Enschede

Medio 2010 deed de gemeente één aanbesteding voor de schoonmaak en de catering op de elf gemeentelijke bedrijfslocaties, waaronder het stadskantoor en het stadhuis, zo schrijft De Twensche Courant Tubantia. De opdracht ging naar de combinatie Asito en Albron, ISS eindigde als tweede.

Catering en schoonmaak startten in februari, maar Albron haakte in januari dit jaar af om economische redenen, aldus het artikel. De cateraar werd vervangen door Partypeople, en dat is tegen het zere been van ISS.

Schijnofferte

Volgens ISS is de wijziging in strijd met het aanbestedingsrecht en De Twentsche Courant Tubantia meldt dat zelfs de term schijnofferte valt. Er wordt gesuggereerd dat Asito de aanbesteding heeft gewonnen door de goede naam van Albron.

De gemeente is van mening dat met de vervanging van Albron door Partypeople geen wezenlijke verandering heeft plaatsgevonden en ontkent dat het in een schijnofferte is getrapt. Daarnaast wordt betoogd dat op geen enkele manier had kunnen worden voorzien dat Albron snel zou afhaken.

Met de opdracht is een bedrag van 6 miljoen euro gemoeid, zonder de in het contract opgenomen optiejaren, aldus het aritkel. Dinsdag 24 juli doet de voorzieningenrechter uitspraak.

Reageer op dit artikel