nieuws

Sodexo gaat cateren op Universiteit Utrecht

Catering

Sodexo gaat de catering verzorgen op de Universiteit Utrecht. De universiteit besloot tot uitbesteding van de catering, omdat dit bedrijfsonderdeel verlies draait en niet valt onder de kerntaken onderwijs en onderzoek.

Sodexo gaat cateren op Universiteit Utrecht

Het contract dat Sodexo en Universiteit Utrecht hebben gesloten, gaat op 3 september in en heeft een looptijd van vijf jaar. Daarna kan het drie keer met een jaar worden verlengd. Voorheen was de catering in eigen beheer. De universiteit besloot echter over te gaan tot uitbesteding, omdat dit bedrijfsonderdeel verliesgevend is en niet langer behoort tot de kerntaken onderwijs en onderzoek.

‘Sodexo al bekend met onderwijsinstellingen’

Directeur Ineke van Oosten van het Facilitair Service Centrum zegt op DUB Nieuws, het onafhankelijk medium van Universiteit Utrecht, dat de keuze op Sodexo is gevallen omdat ‘deze cateraar al bekend is met onderwijsinstellingen zoals de Hogeschool Utrecht en de universiteiten van Tilburg, Twente en Delft. Veel grote namen uit de wereld van de catering wilden de lunch verzorgen voor studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht.’

Sodexo gaat onder andere een Mediterrane en een Asian wokcorner openen in het Educatorium. Daar worden ter plekke maaltijden bereid. Daar staat tegenover de sluiting van drie restaurants, die van het Bestuurs- en het Langeveldgebouw en Adam Smith op het UCU-terrein.

In het contract is opgenomen dat Sodexo een vastgesteld percentage van de omzet afdraagt aan de universiteit. Er is geen fixed price afgesproken. De universiteit blijft verantwoordelijk voor de huisvesting, Sodexo is geen huurder van de restaurants.

Reageer op dit artikel