nieuws

Zwarte Cross verwacht opnieuw meer bezoekers

Catering

Een restaurant op sterniveau en extreme stunts. Twee bijzondere kenmerken van het Zwarte Cross Festival 2012, van vrijdag 20 tot en met zondag 22 juli in Lichtenvoorde. De organisatie verwacht opnieuw een groei in het bezoekersaantal. ‘Jezelf niet altijd serieus nemen, dat is heel erg Zwarte Cross.

Zwarte Cross verwacht opnieuw meer bezoekers

Het Zwarte Cross Festival in het Achterhoekse Lichtenvoorde wil graag het buitenbeentje onder de festivals zijn. Daarom is er dit jaar bijvoorbeeld een restaurant op sterniveau te vinden op het festivalterrein. De organisatie verwacht weer te groeien in bezoekersaantal, zo liet organisator Gijs Jolink weten aan de vooravond van festival.

Dit jaar vindt het festival plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 22 juli. Groei is volgens Joling nog mogelijk op vrijdag en zaterdag. Op de slotdag kan elk jaar steevast het bordje met daarop de tekst ‘Uitverkocht’ worden opgehangen. De melange van muziekoptredens, motorcrossevenementen, theater en stunts trok in 2011 152.000 bezoekers naar de Achterhoek.

‘Jezelf niet altijd serieus nemen’

Extrem stunts helpen het Zwarte Cross Festival zich te onderscheiden, zo is de mening van Jolink. In 2012 springt de Belgische motorcrosser William van de Putte via een schans over het hoofdpodium tijdens optredens van de hoofdacts Within Temptation en Kaiser Chiefs.

Jolink: ‘Dit soort programmaonderdelen geven het festival een eigen gezicht. Jezelf niet altijd serieus nemen, dat is heel erg Zwarte Cross.’

Dit jaar zijn er 25 podia, waarvan 19 met muziek. Zaterdag en zondag zijn er crosswedstrijden met zelfgebouwde voertuigen en in echte motorsportklassen. De Zwarte Cross begint vrijdag 20 juli en duurt tot en met zondag 22 juli.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel