nieuws

Ministers verdiepen zich in defensiecatering

Catering

Twee ministers van defensie die zich ter plekke verdiepen in de catering. Dat gebeurde in België. Het Militaire Vormingscentrum in Sint-Kruis kreeg bezoek van de Belgische minister van Defensie Pieter De Crem en zijn Nederlandse collega Hans Hillen. ‘De minister was oprecht geïnteresseerd’, zegt instructrice Sindy Monbaliu uit Knokke.

Ministers verdiepen zich in defensiecatering

De nadruk van het ministerieel bezoek gistermiddag lag op het departement Catering in de kazerne in de Leopold Debruynestraat in Sint-Kruis. De minister volgde enkele lessen en toonde zich een kenner van de keukenkruiden, meldt het Nieuwsblad. ‘Hij was echt oprecht geïnteresseerd in wat wij hier doen’, zegt Sindy Monbaliu (41) uit Knokke.

Sindy zit al 22 jaar in het leger en werkt sinds vier jaar als instructrice in het Vormingscentrum. Daar geeft ze verschillende opleidingen: warme keuken, grootkeuken, catering, veldkeuken. Ze doet dat zowel in het Frans als in het Nederlands. ‘Het liefst van al geef ik de warme keuken’, zegt ze.

Sindy werkte bijna 20 jaar als kokkin en weet als geen ander hoe het er in een militaire keuken aan toe gaat. Ze kookte in Duitsland en in Nederland maar is blij dat ze nu toch iets dichter bij huis zit. Ze schotelde haar gerechten al voor aan verschillende hooggeplaatste mensen. ‘Ooit kookte ik in het koninklijk paleis’, vertelt ze. ‘Ook een ambassadeur proefde ooit van mijn gerechten. En voor minister Flahaut heb ik nog een ontbijt klaargemaakt. Of ik ooit negatieve reacties kreeg? Tuurlijk wel. Als je voor een groep van 150 mensen kookt, zal er altijd wel iemand tussen zitten die het niet lust en dat doet elke keer opnieuw pijn. Je bent op die manier een beetje in je beroepsernst gekrenkt.’

Reageer op dit artikel