nieuws

Beijk neemt Diner Mobile over

Catering

Beijk Catering in Leek neemt het failliete Diner Mobile uit Assen over. De cateraar is onder meer bekend van de Yankee Doodle-restaurants in Assen, Drachten en Groningen.

Beijk neemt Diner Mobile over

Of en hoeveel personeelsleden meegaan naar het nieuwe bedrijf is onbekend. Diner Mobile organiseerde in het verleden het TT Festival en het Bevrijdingsfestival, maar kon niet voldoende geld verdienen om het hoofd boven water te houden.

Beijk Catering is een dynamisch bedrijf. Directielid Fokko van der Velde liet in Misset Catering 3 weten een snelle beslisser te zijn. Hij meldde gesprekken te voeren met veel bedrijven en organisaties. ‘We praten bijvoorbeeld met meerdere scholencombinaties. We vertellen ze hoe we er tegenaan kijken. Als we een kantine zien en weten door hoeveel leerlingen die wordt bezocht, kunnen we aangeven wat de omzet gaat doen als wij daar gaan cateren. Het komt geregeld voor dat de omzet twee keer zo hoog wordt.’

Over mogelijk overnames is in het interview overigens niet gesproken.

Reageer op dit artikel