nieuws

Cateringmedewerkers moeten regelingen vaker gebruiken

Catering

Cateringmedewerkers zouden vaker gebruik moeten maken van regelingen die zijn vastgelegd in de cao contractcatering. Dat zegt Harry de Wit, sectorbestuurder van FNV Catering in een interview met Misset Catering. Hij refereert aan de Regeling Werkdrukafspraken. ‘Die wordt amper gebruikt. Dat is jammer, want het is een uitstekend instrument om iets te doen aan een te hoge werkdruk.

Cateringmedewerkers moeten regelingen vaker gebruiken

Een andere regeling die meer gebruikt moet worden is een bijzondere pensioenbijspaarregeling. De Wit: ‘De inleg wordt door de werkgever tot maximaal twee procent van het jaarsalaris vermeerderd. Dit komt gemiddeld neer op de helft van de totaal te betalen premie om extra pensioen bij te sparen. Daar zouden meer mensen gebruik van moeten maken.’

Daarnaast zouden cateringmedewerkers vaker hun licht moeten opsteken bij de bond, aldus de Wit. ‘Via de website en onze nieuwsbrief verspreiden we veel informatie en ook op social media zijn we actief. Maak daar gebruik van, zou ik zeggen’.
Info: Fnvcatering.nl.

Reageer op dit artikel