nieuws

Pleidooi voor meer grote sportevenementen

Catering

Nederland zou zich moeten inspannen om meer grote sportevenementen naar zich toe te trekken. De infrastructuur, de economie en cateraars zijn daarbij gebaat. Woorden van deze strekking sprak ex-judoka Mark Huizinga tijdens het galadiner In Beweging georganiseerd door Veneca en Stichting Sport & Zaken.

Pleidooi voor meer grote sportevenementen

Zelf maakt Huizinga deel uit van de beweging Olympisch Vuur 2028 dat zich sterk maakt voor het naar Nederland halen van de Olympische Spelen. Hij pleit voor een gezonde, sportieve Nederlandse samenleving en voor gezonde voeding.

Over het naar Nederland halen van evenementen zei hij: ‘Hoe meer evenementen we organiseren hoe beter dat dat is voor Nederlandse cateraars. Zij kunnen er geld mee verdienen.’

Hij voegde toe dat er met de organisatie van sportevenementen veel geld is gemoeid. Maar dat is het waard, aldus de winnaar van Olympische medailles. ‘We zouden gezamenlijk de kansen moeten aangrijpen die er op sportgebied liggen. Ik hoop dat deze woorden u inspireren.’

Reageer op dit artikel