nieuws

Ruim 100 bedrijven deden aan Eetgeendierendag

Catering

Meer dan 100 bedrijven hebben meegedaan aan Eetgeendierendag, zo meldt Wakker Dier. Grote bedrijven als Vodafone, Nuon, Randstad, Siemens, Bol.com, Toyota, Tatasteel, AMC Utrecht en Eneco serveerden op 4 oktober vegetarisch in het bedrijfsrestaurant, mede dankzij hun cateraars.

Ruim 100 bedrijven deden aan Eetgeendierendag

Maar ook de Staatsloterij, Natuurmonumenten, War Child en kleinere bedrijven als kinderopvangcentra, gemeentehuizen, winkelpersoneel en vele anderen deden  mee. Een aantal BN’ers ondersteunde de acties. Bastiaan en Tooske Ragas waren op de radio te horen: ‘Bij ons geen kippen en varkens op het bord op Dierendag’, aldus Bastiaan. Duizenden mensen in het hele land koken morgen vegetarisch voor vrienden en familie, zo blijkt uit enthousiaste reacties op de Facebook en de website van Wakker Dier. ‘Wij zijn blij met het enorme animo. Alle Nederlanders samen eten zo’n 400.000 dieren per dag. Vandaag zullen dat er een stuk minder zijn.’

Op Dierendag worden in het hele land honden en poezen extra verwend. Maar op diezelfde dag gaan er ook weer ruim een miljoen dieren na een ellendig leven naar het slachthuis, aldus Wakker Dier. ‘Het is belangrijk dat mensen, juist op Dierendag, beseffen dat het anonieme stukje vlees op hun bord eigenlijk een dier is. Een dier dat net als een hond of een kat behoefte heeft aan buitenlucht en wat extra aandacht. Deze dieren kunnen we op twee manieren helpen: door te kiezen voor vlees met een welzijnskeurmerk, zoals biologisch of het Beter Leven keurmerk. Maar één dag per jaar, op Dierendag, moet het lukken om ook de grootste vleeseters een dagje vegetarisch te laten eten.’

Bedrijfscateraars reageerden net als vorig jaar enthousiast en faciliteren EetGeenDierenDag in de bedrijfskantine. Enkele voorbeelden. ISS Catering serveerde bijna geheel vegetarisch (op vleeswaren na) voor 14.000 lunchgasten. Kragtwijk Catering serveerde geheel vegetarisch aan haar 1.300 lunchgebruikers. Albron riep haar opdrachtgevers op om mee te doen: ongeveer zestig bedrijven deden mee met gezamenlijk ongeveer 6.000 lunchgasten.

Reageer op dit artikel