nieuws

Sodexo Duitsland wil slachtoffers buikgriep vergoeden

Catering

Het Duitse filiaal van Sodexo heeft excuses aangeboden nadat 10.000 schoolkinderen in het oosten van Duitsland eind september ziek waren geworden na het eten van een schoolmaaltijd. Vermoed wordt dat diepgevroren aardbeien uit China de oorzaak waren van de buikgriep-epidemie, aldus Knack. Het bedrijf wil de slachtoffers nu vergoeden.

Sodexo Duitsland wil slachtoffers buikgriep vergoeden

‘We excuseren ons bij de getroffen kinderen en bij de families. We hopen dat het weer beter gaat met de kinderen’, aldus Sodexo Duitsland dat de getroffen gezinnen wil vergoeden. Details daarover werden nog niet bekendgemaakt.

Daarnaast heeft de onderneming beloofd dat ze in de toekomst strenger te werk zal gaan bij de selectie van leveranciers. Eerder op de dag had een woordvoerder van het Duitse ministerie voor Voedselveiligheid al aangegeven dat er meerdere aanwijzingen zijn om te geloven dat de diepgevroren aardbeien de trigger waren voor de epidemie. ‘We hopen snel in het bezit te zijn van een onweerlegbaar bewijs’, klonk het voorts. Meer dan 10.000 schoolkinderen uit Berlijn en drie regio’s van het vroegere Oost-Duitsland hadden eind september buikgriep gekregen na het eten van een schoolmaaltijd.

Reageer op dit artikel