nieuws

Cholesterolverlagend brood in aantocht

Catering

In brood zit beweging, veel beweging. Er is zelfs sprake van een innovatiegolf die de broodmarkt overspoelt, zo blijkt uit een redactionele special die verschenen is in Misset Catering nr. 5.

Cholesterolverlagend brood in aantocht

Bakkers innoveren en vernieuwen er lustig op los. Gezondheid en duurzaamheid spelen een rol en concepten uit grootmoeders tijd zijn gewild. Knapperige ambachtelijke broden trekken aan het langste eind. En de vraag naar zoet beleg neemt toe vanwege het feit dat medewerkers ook in de ochtenduren van het bedrijfsrestaurant gebruik maken.

Een opmerkelijke ontwikkeling die op broodgebied consequenties kan krijgen, heeft betrekking op brood dat een natuurlijk stof bevat, die het immuunsysteem ondersteunt met als gevolg dat je minder vatbaar bent voor ziekten en aandoeningen.

De producent heeft onlangs een nieuw procedé geïntroduceerd waardoor de productie nu veel goedkoper is, zo meldt Misset Catering. Daardoor komt het product binnen handbereik van een grotere groep producenten. Het voordeel blijft overigens niet beperkt tot het immuunsysteem. ‘De stof werkt cholesterolverlagend en zorgt ervoor dat je met 40 procent minder zout toe kunt zonder dat je dat proeft’, aldus de producent.

Reageer op dit artikel