nieuws

Muizen temidden van vliegtuigmaaltijden

Catering

Vliegtuigmaaltijden blijken soms te zijn bereid temidden van muizen, mieren en kakkerlakken. Tot die conclusie komt de Amerikaanse voedsel en warenautoriteit FDA op basis van onderzoek, zo meldt De Telegraaf.

Muizen temidden van vliegtuigmaaltijden

De dienst stelde in vier jaar tijd maar liefst ruim 1.500 overtredingen en ernstige schendingen van de warenwet vast. De FDA (Food and Drug Administration) trof in de productiehal van LSG Sky Chefs, één van de grootste cateraars van vliegtuigmaaltijden, een leger krioelende mieren, zowel levende als dode vliegen en zelfs kakkerlakken aan.

‘Wanneer er zich dergelijke diertjes in de productieruimte bevinden, dan is de kans natuurlijk levensgroot dat je ze eveneens in de daar bereidde maaltijden zult kunnen aantreffen’, zegt voormalig gezondheidsinspecteur Roy Costa tegen ABC.

‘In een omgeving waarin voedsel wordt klaargemaakt kunnen insecten en uitwerpselen van knaagdieren absoluut niet getolereerd worden. Als je al deze zaken elementen samenbrengt, zit je echt op een potentiële tijdbom.’

Ook bij een ander cateringbedrijf, Gate Gourmet, werden ontelbare muggen, ongekoeld voedsel en ronduit vieze werkoppervakken aangetroffen, meldt De Telegraaf. Daar reageerde men nogal laconiek op de reportage: ‘De vaststellingen van de FDA waren niet van die aard dat de gezondheid van de reizigers direct in gevaar kwam.’

Een ander kritiekpunt van de FDA betrof het feit dat men vaststelde dat veel vliegtuigcrews ‘vergaten’ om de handen te wassen voor het uitdelen van het voedsel.  Daarnaast werden er meermalen  muizen gesignaleerd in toestellen van Delta Airlines.

Reageer op dit artikel