nieuws

Uitbesteden in zorg lastig vanwege onduidelijke kosten

Catering

Het uitbesteden van facilitaire diensten waaronder catering is in de zorg nog steeds lastig omdat het vaak niet duidelijk is wat het mag kosten. Dat verklaren woordvoerders in een redactioneel artikel dat zal verschijnen in Misset Catering 5 dat binnenkort verschijnt.

Uitbesteden in zorg lastig vanwege onduidelijke kosten

De verschillende kostenposten zoals energie, bediening, afwas, distributie, overhead en afval worden niet één op één doorberekend in de kostprijs. Daardoor is de integrale kostprijs niet bekend en is het lastig om te bepalen wat het uitbesteden van diensten mag kosten.
Gérard Wolbert van Kloosterhuis Adviseurs zegt daarover: ‘Organisaties worden steeds kritischer als het gaat om uitbesteden, maar ze weten nog steeds niet wat het mag kosten. Ik riep dat 20 jaar geleden al en er is nog maar weinig veranderd. De zorg zal alle processen tegen het licht moeten houden om vervolgens vast te leggen welke kosten ermee gemoeid zijn. Pas als je dat kunt, ben je in staat om een reële vergelijking te maken tussen eigen beheer en uitbesteden.’

Reageer op dit artikel