nieuws

Friethoes bouwt duurzame frietwagen

Catering

Friethoes, een biologische frietwinkel uit Haarlem laat deze winter een frietwagen bouwen welke is voorzien van veel nieuwe technieken op het gebied duurzaamheid, zo meldt Friethoes.

Friethoes bouwt duurzame frietwagen

De zes meter lange aanhanger is vanaf april 2013 inzetbaar voor binnen- en buitenevenementen. Er kunnen per uur grote hoeveelheden frites mee worden afgebakken: 1400 porties van 200 gram of 2800 porties van 100 gram.

De wagen is voorzien van vier hoog rendement frituurs.  ‘Deze hebben een zeer laag energieverbruik. Tevens is de aanhanger voorzien van zonnepanelen en kan daardoor tot wel acht uur lang operationeel zijn zonder stroomtoevoer. Daarnaast is de wagen voorzien van een gastank welke gevuld kan worden met groene LPG. Daarbij wordt aan de binnen- en buitenkant van de wagen gebruik gemaakt van LED verlichting.’

Op het afzuigkanaal zijn twee koolstof filters aangesloten zodat de wagen minder geur uitstoot en ook op indoor evenementen goed inzetbaar is.

Friethoes is sinds 2010 actief in de evenementenbranche met een authentieke, zelf omgebouwde, marktwagen. Op diverse evenementen werden de biologische frieten van Friethoes al gegeten.

Op deze evenementen werd duidelijk dat de behoefte vanuit de organisaties en het publiek steeds meer richting ambachtelijk en duurzaam eten gaat, aldus Friethoes. ‘Een beter milieu in combinatie met versbereid voedsel speelt een steeds grotere rol in evenementenland.’

Reageer op dit artikel