nieuws

Swingend lunchen grijpt om zich heen

Catering

Lunchen en swingen tegelijk, is een trend die van vanuit Zweden om zich heen grijpt. Dat meldt Food Inspiration Magazine.

Swingend lunchen grijpt om zich heen

De trend luistert naar de hippe naam Lunch Beat. In juni 2010 organiseerde Molly Ränge in Stockholm voor het eerst Lunch Beat; een non-profit dansevent, dat precies een uur duurt en centraal in de stad tijdens de lunchpauze plaatsvindt.

De eerste editie vond plaats in een shabby garage en trok 14 deelnemers. Inmiddels is Lunch Beat uitgegroeid tot een waar fenomeen in Zweden, waar de happening meer dan honderd bezoekers trekt.

Ook in het buitenland krijgt Lunch Beat veel navolging, aldus Food Inspiration Magazine.

Er zijn Lunch Beats gepland in onder meer Londen, Gent, Berlijn, Aken, Karlsruhe, Stockholm, Göteborg, Malmö en Bangalore.

Lunch Beat haalt kantoorwerkers even uit hun dagelijkse sleur en biedt de kans om op een positieve manier de batterij op te laden. Het trekt veel ‘creatievelingen aan met een open-mind’, waardoor het ook een goede manier is om gelijkgestemden te ontmoeten.

In België werd begin juni de eerste officiële LunchBeat georganiseerd in het futuristische MAS in Antwerpen. De 250 kaarten (à € 10,= per stuk) waren in no-time uitverkocht.

Reageer op dit artikel