'Jaarbeurs'-restaurant eindelijk open

'Jaarbeurs'-restaurant eindelijk open

De opening moest met vier maanden worden uitgesteld, maar nu is restaurant Divinatio in Utrecht eindelijk open. Bouwtechnische tegenspoed zorgde voor het oponthoud. Het restaurant valt opereert onder de vleugels van de Jaarbeurs. Gastheer Gé van Schaik en partner c.q. kooktalent Jolanda de Boer zijn het gezicht.

Directeur Jaarbeurs (Catering Services) George Zapantoulis gaf vorig jaar juni aan Misset Catering aan dat het restaurant in augustus 2007 geopend zou worden. Dat werd pas eind december. Volgens mede-eigenaar Wim Wiersma lag het oponthoud aan 'bouwkundige zaken'. 'In het restaurant zitten enorme glazen puien en daar bleek enkele keren iets niet goed mee te zijn.'

Door de verlate opening liep Divinatio fors wat omzet mis volgens Wiersma. De (soft) opening vergoedde veel voor Divinatio. 'Die was veelbeloven', aldus een tevreden Wiersma. Die schuift de jonge chef de cuisine Jolanda de Boer en haar partner c.q. gastheer Gé van Schaik naar voren als dé gezichten van het restaurant met een hoog architectonisch gehalte

De Boer werkte hiervoor bij sterrenrestaurants als Kasteel Heemstede en De Nederlanden. Wiersma: 'Daar gaat Nederland nog veel van horen.' Divinatio heeft zowel de zakelijke als particuliere markt als doelgroep. 'We positioneren ons als restaurant waar succes en geluk gevierd wordt.'

'We willen vooral ook scoren op de lunch', zegt Wiersma. Het restaurant draait 72 couverts. De gemiddelde menuprijs is € 39,50 (3 gangen) en € 49,50 (4 gangen). 'We zitten nog in de testperiode, een en ander moet nog uitgediept worden.' Jaarbeurs wil Divination als concept in de markt zetten.