Kookfabriek opent Culinair Theater

Kookfabriek opent Culinair Theater

Na het succes van De Kookfabriek Den Haag wordt in het najaar van 2007 De Kookfabriek Amsterdam werkelijkheid. In een voormalige, 1250 m2 grote drukkerij op het Amstel business park wordt de kooklocatie medio september in gebruik genomen.

De indeling van het pand in combinatie met de aanwezige theaterdoeken, licht- en geluidsapparatuur maakt het dat alle activiteiten die worden georganiseerd zich in een min of meer theatrale omgeving afspelen. De diverse activiteiten in de Kookfabriek zijn geschikt voor groepen van 6 tot 500 personen. Vanuit de ontvangstruimte via de trap naar de directiekamer die dienst kan doen als foyer, vergaderruimte en/of demonstratieruimte. Een grote glaspui scheidt de directiekamer van de rest en geeft een prachtig uitzicht op de 16 kookeilanden, de demonstratiekeuken en het zitgedeelte.

De initiatiefnemers hebben ruime ervaring met het ondernemen op culinair gebied, ze begonnen als cateraars me Klok & Kruyt catering en later de 'kookbedrijven' De Kookook te Amsterdam, De Kookfabriek Den Haag en het mobiele kookbedrijf CookinOut.De Kookfabriek Amsterdam wordt gevestigd midden tussen alle culinaire groothandels van Amsterdam. De Makro, VEN/Sligro, Hanos en talrijke andere horecaleveranciers liggen letterlijk om de hoek.