nieuws

Maak gezonde voeding goedkoper

Catering

Gezonde, voedzame snacks zouden op scholen goedkoper aangeboden moeten worden dan de vette, suikerrijke hap. Ook moeten gezonde producten aantrekkelijker worden gepresenteerd dan ongezonde producten. Deze aanbevelingen doet het Voedingscentrum.

Maak gezonde voeding goedkoper

Het Voedingscentrum wil dat de Tweede Kamer snel maatregelen treft om het aanbod in schoolkantines gezonder te maken. Politici zouden actie moeten ondernemen. Alleen met nieuwe regelgeving kan de heersende ‘snackcultuur’ in het voortgezet onderwijs worden aangepakt.

Het Voedingscentrum is al een paar jaar bezig met het project ‘de gezonde kantine’, waar scholen vrijblijvend aan mee kunnen doen. Maar dat levert weinig op. Daarom moeten er nu toch stappen worden gezet, vindt het centrum.

Het Voedingscentrum zou graag zien dat er nieuwe voorschriften komen en dat die er ook toegezien wordt op naleving. De Onderwijsinspectie zou samen met de Voedsel- en Warenautoriteit moeten controleren of scholen zich aan de nieuwe voorschriften houden. De PvdA steunt het plan, het CDA is afwijzend.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels